INPP

Het INPP staat voor the Institute for Neuro-Physiological Psychology. Het INPP is in 1975 opgericht door Dr. Peter Blyhte in 1975. Sally Goddard Blythe leidt het instituut (INPP International). INPP Nederland is opgericht door Jur ten Hoopen in 1994. Jur haalde zijn diploma in 1993 voor ©NDT-INPP therapeut in Chester, Engeland. Het instituut heeft als doel de methode van INPP uit te dragen.

De methode bestaat daar uit dat kinderen met een Neuro Ontwikkelingsvertraging NOV specifieke leerproblemen vanuit de neuro motorische ontwikkeling kunnen hebben met nog een aanwezigheid van primitieve reflexen en deels afwezigheid van posturale reflexen.

Inmiddels wordt ook de Jaaropleiding tot ©NDT-INPP gegeven en worden verschillende publicaties (Eerst bewegen, dan leren en Reflexen, leren en gedrag) uitgegeven over de primitieve reflexen. Op de website zijn gratis publicaties en onderzoeken in pdf formaat te downloaden.

Het instituut in Nederland is verbonden met het instituut in Engeland en werken nauw met elkaar samen. Verder zijn er zuster instituten in Duitsland, Polen, Verenigde Staten, Finland, Nieuw Zeeland, Australie en Hongarije. Het instituut in Engeland waakt over het intellectuele eigendom en verzorgt jaarlijkse vergaderingen waar de andere instituten aanwezig zijn om de dagelijkse leiding te bespreken, en de kwaliteit van de informatie te vernieuwen. Dit betekent ook dat elk instituut in elk land supervisie en bijscholingsdagen geeft om de therapeuten met de nieuwste theorie, inzichten en oefeningen te voorzien.

Voor een aangesloten therapeut is het dan ook plicht om de licentie te behouden door aan deze supervisie dagen deel te nemen. U vindt op de volgende pagina’s informatie over de methode en over een aantal reflexen.

Heeft u vragen of wilt u met mij kennismaken dan kunt u altijd een email naar mij toesturen of als u mij persoonlijk wilt spreken kunt u mij opbellen. Ik hoop verder dat u met plezier deze website bekijkt. Heeft u vragen of suggesties laat u het mij dan weten.

Met vriendelijke groeten,

Jur ten Hoopen.

Deze websites kunt u bezoeken voor meer informatie:

INPP