Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV

Neuro Ontwikkelingvertraging NOV

 

 

Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV is de term in het Nederlands die staat voor Neuro Developmental Delay NDD. Kinderen met een Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV hebben een cluster van primitieve reflexen.

Over Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV

Bij INPP, kijken we naar de achterliggende oorzaak en behandelen de symptomen van Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV door de oorzaak van het probleem te identificeren.

De naam NOV of Neuro-Ontwikkelingsvertraging beschrijft de vroege ontwikkeling en de juiste ontwikkeling in de vroege neuromotorische ontwikkeling (neuromotor immaturity NMI). Elke normale, voldragen baby wordt geboren met een set van primitieve reflexen (ook wel overlevingsreflexen genoemd) die geremd of gecontroleerd moeten zijn door hogere centra in de hersenen tijdens het eerste levensjaar. Kijk voor meer informatie bij de oorzaken van NOV.

Als de reflexen niet op de juiste tijd geremd zijn, blijven deze actief in het lichaam en kunnen een invloed hebben op balans, motorische controle, oogbeweging, oog-hand coordinatie en perceptie. Dit kan gedragsproblemen zoals frustratie, hyperactiviteit en overgevoeligheid als gevolg hebben en het kind kan niet tot zijn kunnen komen. Kijk hier voor meer informatie om Neuro-Ontwikkeligsvertraging NOV te diagnostiseren.

 

Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV bij kinderen

Als u bij uw kind tekenen van Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV denkt te zien, kunt u hier klikken om naar complete vragenlijst Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV te downloaden.

Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV bij volwassenen

Als u denkt dat Neuro-Ontwikkelingsvertraging NOV de oorzaak bij u is, dan kunt u hier klikken om vragenlijst voor volwassene te downloaden.