INPP 1 dag cursus

INPP 1 dagcursus

 

Met het nieuwe boek “Eerst bewegen, dan leren”                  de INPP 1 dag cursus doen.

INPP 1 dag cursus

Cursus voor het ontdekken en herstellen van neuro-ontwikkelingsvertraging NOV*bij kinderen.

Dit is een  INPP 1 dag cursus van één dag voor het gebruik van simpele tests voor het ontdekken van Neuro-OntwikkelingsVertraging en het toepassen van een serie oefeningen die kunnen worden gebruikt bij een groepje kinderen of een hele klas kinderen gedurende een periode van minimaal 9 tot 12 maanden.

De INPP 1 dag cursus wordt gegeven van 09:30 uur tot 17:30 uur. Aantal deelnemers per cursus: minimaal 4, maximaal 16 De kosten van deze cursus bedragen per deelnemer  €165,00* (exclusief lunch)

* prijs geldig vanaf januari 2013

images[8]

 

Eerstvolgende cursusdagen

Cursus bij u in de buurt? Als u zelf een groep van minimaal 8 personen heeft en een locatie bij u in de buurt kunt verzorgen (bijvoorbeeld een gymlokaal van een school waar een van de deelnemers werkzaam is), dan kunnen wij de cursus ook op uw locatie komen geven.

 

Indeling en inhoud van de INPP 1 dag cursus

Deel 1: De morgen

De morgen wordt besteed aan het geven van informatie over gedane onderzoeken naar de effecten van afwijkende reflexen op het leerproces. De rol van de reflexen in de ontwikkeling wordt behandeld, samen met een introductie in de schakeling tussen neurologische ontwikkeling en het ervoor klaar zijn om te kunnen leren.

Er wordt u een aantal specifieke tests geleerd, welke u bij een kind kunt afnemen in 15 tot 20 minuten. Van deze tests zijn er drie reflex tests cruciaal voor het leren, twee om het evenwicht en de coördinatie te testen en diverse tests voor de oog-volg beweging, de visuele integratie, het visueel onderscheidingsvermogen, de hand-oog coördinatie en het waarnemen van geluid.

 

Deel 2: De middag

De middag wordt geheel gewijd aan de oefeningen van het ontwikkelingsprogramma. De oefeningen zijn gebaseerd op normale bewegingspatronen, welke zich ontwikkelen in het eerste levensjaar. Deze spelen een cruciale rol bij het leggen van de basis voorwaarden voor het latere leerproces.

*NOV staat voor Neuro-Ontwikkelings Vertraging (NDD Neuro Developmental Delay)

 

INPP 1 dag cursus  binnenkort in Nijmegen

Kijk ook voor primitieve reflexen en motoriek op:

www.inpp.nl

www.inpp.be