Hoortraining

[heading size=”1″ heading_class=”heading”]Benaudira Hoortraining:[/heading]

 

Het doel van de  BENAUDIRA Individuele hoortraining is om door middel van auditieve training en met het regelmatig beluisteren van een geïndividualiseerde trainings – CD met muziek, spraak en geluid te komen tot een evenwicht in de auditieve verwerking en het horen te optimaliseren. Hierdoor laten zich verschillende probleemgebieden zoals bijv. ADHD, ADD, Lees- en/of spellingsstoornis, spraakstoornissen zich positief beïnvloeden. Een ander gebied waar Benaudira Individuele Hoortraining effectief kan zijn is met de behandeling van verschillende vormen van Tinnitus.

Het horen heeft invloed op lezen en schrijven, woordblindheid, spreken, stotteren, afasie, gestoorde spraakontwikkeling, concentratie, hyper activiteit ADHD/ADD.

Ons team bestaat uit experts uit verschillende vakgebieden. Logopedisten, ergotherapeuten, leertherapeuten, motorische remedial teachers, neuro ontwikkelings therapeuten INPP en natuurgeneeskundigen. Holger Raddatz is de oprichter van de BENAUDIRA methode.

Wij geven u graag advies over de verschillende gebieden in de BENAUDIRA Individuele Hoortrainig.

Basis cursus opleiding tot Benaudira therapeut

Kijkt u bij opleiding voor de BENAUDIRA 3 daagse basiscursus in Weert op 6, 7 en 8 maart 2015. Op 18,19 en 20 september 2015 wordt een vervolgcursus gegeven op het gebied van Tinnitus en hardhorendheid (slechthorendheid).

De methode om kinderen te helpen met hoortraining is ontwikkeld door Holger Raddatz. Holger Raddatz is onderzoeker op het gebied van tinnitus en slechthorendheid. BENAUDIRA Individuele hoortraining kan toegepast worden bij mensen met slechthorendheid, tinnitus en auditieve verwerkingsproblemen.

Ook wordt er cursus gegeven in een basiscursus van 3 dagen om meer te leren over de theorie en achtergrond van deze methode en hoe deze toe te passen is in uw praktijk.

Voor welke mensen is deze cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die nog geen ervaring heeft met het afnemen van een audiogram en deze te intepreteren. De basiscursus is bedoeld voor:

– Logopedisten
– Natuurgeneeskundigen
– Motorisch Remedial Teachers MRT
– Leertherapeuten
– Ergotherapeuten

De vervolgcursus is de cursus om tinnitus te herkennen. Deze cursus is ook bedoeld voor audiciens en mensen die bekend zijn met audiometrie.

Het horen heeft invloed op lezen en schrijven, woordblindheid, spreken, stotteren, afasie, gestoorde spraakontwikkeling, concentratie, hyper activiteit ADHD/ADD.

 

Het horen heeft ook invloed op:

– Overgevoeligheid bij verschillende soorten van geluid
– Zachte, monotone stem
– Onduidelijke uitspraak
– Verwisseld verschillende klanken
– Omkeren van letters of het verkeerd horen van gelijksoortige klinkende letters en woorden
– Het verkeerd verstaan van vragen
– Korte concentratieboog

 

 

Benaudira Nederland